On Page SEO

On-page SEO är all sökmotoroptimering som har att göra med text, innehåll, bilder, interna länkar, alt-taggar, osv. 

Genom att aktivt optimera innehållet, koden och strukturen på din webbplats så underlättar du för sökmotorer att läsa av, kategorisera och presentera din hemsida. 

Visas din webbplats för rätt sökfrågor? Om den inte gör det bör du organisera om den så att den visas för de sökfrågorna. Några tips:
Använd text: Lägg inte in viktigt innehåll eller sidtitlar i video, animationer eller andra format som är svåra för Google att tolka. Om du har webbplatsens eller företagets namn som en bild bör du ta med namnet i texten på sidan också.
Berätta om allt du gör och erbjuder. Google kan inte veta om de saker som som inte framgår på hemsidan. 
Lyft fram aktuella ämnen: Om du till exempel äger en glassbutik som även säljer varm choklad bör du lyfta fram glassutbudet på sommaren, och den varma chokladen (eller kaffe och smörgåsar) på vintern när de flesta inte söker efter glass. Om det blir trendigt med kiwiglass och du säljer det i butiken framhäver du att det ingår i utbudet.

Var beskrivande: Ge sidorna rättvisande och beskrivande namn. Vi rekommenderar att du fokuserar på ett ämne per sida.
Håll webbplatsen uppdaterad: Om din webbplats gäller en restaurang som inte har uppdaterat sin meny på väldigt länge bör du göra det. Det är inte många kunder som söker efter sarsparilla nu för tiden.

Moment som brukar ingå i en On Page analys

1. Struktur

En bra länkstruktur på din webbsajt tillsammans med unikt och relevant innehåll är avgörande för att en sökmotor så som Google ska kunna läsa av och presentera webbsajten i sökresultatet.

2. Innehåll

Vi går igenom och granskar ditt innehåll så att det är optimerat i enlighet med din sökstrategi. Du får konkreta rekommendationer av oss för att säkerställa att ditt innehåll är relevant.

3. Kod

Här blir det tekniskt. Finns det några potentiella hinder eller begränsningar i koden som försämrar dina chanser till en topposition i sökresultatet? Det undersöker vi i analysen.